March 15, 2019

Crni zidovi, mala spavaća soba i jedan mali elegantni stan

Mala kvadratura stana ne mora biti prepreka za korištenje tamnih boja, kao što neki misle. Štaviše, crni zidovi u dnevnom boravku ovog švedskog stana izgledaju vrlo impresivno i trendi.

Unatoč ukupnoj površini od 42 kvadratna metra, dizajner je uspio smjestiti i opremiti čak i malu, ali odvojenu spavaću sobu s prozorom u ovom elegantnom stanu.

Dobro došli u ovaj svijetao i novouređeni apartman smješten na četvrtom spratu iznad bujnog zelenog dvorišta s velikim prozorima i balkonom okrenutim prema jugoistoku. Stan je potpuno renoviran ukusnim materijalima i završnim obradama kao i finim detaljima kao što su prozorske klupice izrađene u kamenu i parket riblja kost.

Prostran i otvoren dnevni boravak s crnim zidovima povezan je s kuhinjom, ima izlaz na balkon i puno dnevnog svjetla. Elegantno opremljena dnevna soba sa zelenom sofom od baršuna, velikim okruglim ogledalom i zlatnim stolićima upotpunjena je svijetlim zavjesama, tepihom i zelenim biljakama, i izgleda vrlo impresivno.

Kuhinja u sivoj boji ima moderna glatka vrata ormarića s  mjed ručkicama, kamenu radnu ploču i marokanske pločice na podu. Kuhinja ima dovoljno radnog i skladišni prostor kao i sve poželjne uređaje. Hladnjak sa zamrzivačem, integriranu mikrovalnu pećnicu, ploču za kuhanje, pećnicu i perilica posuđa. Prostor kuhinje se nastavlja na trpezarijski stol za kojim komotno može sjediti do 6 osoba.

Između hodnika i kuhinje je garderoba smještena uz zid s bijelim kliznim vratima za diskretan dojam.

Iz dnevnog boravka se ulazi u mirnu, svijetlu spavaću sobu koja je također okrenuta prema dvorištu na jugoistoku i ima dovoljno prostora za smještaj bračnog kreveta.

Kupatilo je u svijetlosivoj boji s pločicama na zidu i mramornim podom. Ima tuš, umivaonik s bijelom komodom, sušilo za ručnike u kromiranoj završnoj obradi i mjesto za smještaj perilice rublja.

Izvor: www.jutarnji.hr