August 29, 2019

Dobitna kombinacija boja za vedar dom

Nema boljeg načina da se interijer u kojem vladaju monokromija i različite nijanse sive razvedri i uljepša od uvođenja drvenih površina i detalja u pastelnim bojama.

U stanu s fotografija za taj je zadatak odabrana paleta zelenih nijansi u rasponu od nježne pastelne boje, boje pistacije pa sve do izražajnije boje peperminta, koje su dobrodošlo osvježenje.

Kuhinja, trpezarija i dnevni boravak u prostranoj su sobi u kojoj su zone vizualno odvojene uz pomoć različitih boja zidova i materijala koji prekrivaju podove.

Kuhinju obilježava izvrstan uzorak pločica na podu, a opremljena je crnim donjim kuhinjskim ormarićima i drvenim radnim plohama. Hladnjak je pastelno zelene boje, a u kuhinji su i mnogi drugi detalji u zelenoj boji, kao što su manji kuhinjski aparati i posuđe.

Zid je djelomično zaštićen bijelim zidnim pločicama, a djelomično je obojen u svijetlu nijansu sive boje. Trpezarija i dnevna soba jasno su odvojene parketom i tamnijom, ali toplijom sivom bojom zida.

Trpezarijski stol ponavlja kombinaciju crne boje i boje drva, a okružen je bijelim stolcima koji podsjećaju na kultne Eames stolice i zelenim metalnim stolcima. Iznad stola je velika metalna lampa jače pepermint zelene boje kao dodatan detalj koji definira zonu.

Ovaj dio stana ima i malu galeriju na zidu. Dnevnu sobu čine veći svijetlosivi kauč s pregršt raznobojnih jastučića i tamnosivi dvosjed.

Na šarenom tepihu u sredini su čak tri stolića za kavu različitih veličina u kombinaciji bijele i crne boje.

Dvosjed je smješten uza zid u divnoj plavoj boji, a pokraj dvosjeda je mali bijelo-smeđi radni stol s crnim stolcem i odličnom policom nadahnutom klasičnim ljestvama.

Spavaća soba odskače od ostatka prostora jer u njoj prevladava crni namještaj, a pozornost privlači veliki zid od crvene opeke koji stvara puno topliju atmosferu od staloženog prostora boravka. Cijeli jedan zid prekriva veliki crni ormar koji je dovoljno velik za potrebe vlasnika.

Kupatilo ima nekoliko zanimljivih detalja – od drvenih dasaka koje prekrivaju pola zida do njegove druge polovice izvedene u sjajnim sivim pločicama. Pod je prekriven monokromatskim geometrijskim uzorkom. U kupatilu se još ističu i prostrani zastakljeni tuš te viseći ormarić od drveta u koji je ugrađen bijeli umivaonik.

Izvor: www.jutarnji.hr