August 29, 2018

Interijer koji krije jedno zeleno iznenađenje

Interijer u koji vas vodimo smješten je na obali Vijetnama gdje se klima drastično mijenja, iz sunčanih u kišne dane, a svake godine doživi i po nekoliko tropskih oluja. Zadatak tima arhitekata bio je stvoriti prostor za život inspirisan načinom života ovdašnjih stanovnika koji žive u skladu s prirodom. Njihovi domovi na obali skromni su, mali i izrazito opuštajući. Stoga su poslužili kao temelj dizajna ovog interijera.

Iako na prvu ne izgleda tako, ovaj je interijer mali prostor na dvije etaže. Odmah na ulazu nalazi se otvoren prostor s jednim neočekivanim elementom. Život u skladu s prirodom ovdje je poprimio svoje mjesto i oblik – posađeno je veliko drvo koje spaja gornji i donji sprat. Ovdje je sve jednostavno i prozračno, čak i stepenice te sto u kuhinji izgledaju kao da lebde. Opuštenost i lahkoća koju stvaraju elementi razbijeni su predivnim uzorcima pločica na ulazu, u kuhinji i u dnevnom boravku. Kombinacija drva, opeke i bijelih zidova unosi toplinu u ovaj dom.

Na gornjoj etaži nalaze se mala spavaća soba i kupatilo. Spavaća soba ima i kutak za odmor, a jednostavnom uređenju dodane su metalne bijele rešetke u obliku više spojenih krugova. Također, strop ove kuće također ima rešetkaste otvore. Ovi elementi u interijeru stvaraju savršenu dinamičnu igru svjetla i sjene.

I prostor u kupatilu odlično je iskorišten. Budući da je kupatilo usko i dugačko, jedan dio je zatvoren staklenim vratima iza kojih se nalazi tuš, a na kraju tog istog dijela smjestila se kada.

Izvor: www.jutarnji.hr