September 26, 2018

Kako moderno urediti 32 kvadratna metra

Odličan projekat uređenja ovog stančića od svega 32 kvadratna metra osmišljen je kako bi životne zone u stanu bile maksimalno sažete kako bi se dobilo najviše što može iz dostupnog prostora. 

Već s ulaza u stan u oči upada način na koji je arhitekt obložio zidove i riješio problem manjka prostora za stvari.

Naime, s lijeve strane od ulaza nalazi se golemi ugradbeni ormar bijele boje i predstavlja prostor u kojem vlasnici stana mogu odlagati apsolutno sve svoje stvari, sakriti ih od pogleda i time prostor osloboditi od suvišnih detalja. S desne strane pažnju privlače drvene plohe koji su iskorištene za klizna vrata iza kojih se nalazi velika i svijetla kupatila s kadom.

Vanjski zidovi kupatila u potpunosti su obloženi drvenim plohama koje vode pogled prema unutrašnjosti stana i glavnoj prostoriji. U njoj se nalazi jednostavan dnevni boravak namješten sivim kaučem i usmjeren prema šanku i kuhinji. Kauč u dnevnoj sobi razvlači se u krevet za spavanje, a iznad njega nalazi se projektor koji na suprotni zid prikazuje sliku čime je eliminirana potreba za klasičnim televizorom i cijeli je prostor zida pretvoren u platno.

Mali šank nije namijenjen okupljanju velikog društva već služi za brzinske obroke svojstvene studentima i zaposlenim poslovnjacima. Njegova bočna strana sadrži policu za odlaganje knjiga i sitnica, a sam šank se nastavlja na radnu plohu kuhinje u obliku slova L. Kuhinja je u prostoru djelomično postavljena uza zid kupatila, s kuhinjskim ormarićima izvedenima u kombinaciji bijele radne plohe i drvenih fronti koje su u skladu s kliznim vratima iz hodnika.

Iza tih fronti sakriven je i frižider čime je dobiven ujednačen izgled prostora bez previše detalja koji odvlače pozornost od upotrijebljenog materijala. Izvrsno osmišljen stančić!

Izvor: www.jutarnji.hr