May 3, 2021

KAKO UREDITI MALI STAN U BOHO CHIC STILU?

Orijentalni prekrivači, jastučići, taburei i ostali komadi sa zanimljivim uzorcima korisni su za uređenje doma u boho stilu

Ako se odlučite na uređenje doma u boemskom/ ‘boho chic’ stilu, imate potpunu slobodu – kombinirajte različite uzorake, boje i teksture, sve je dozvoljeno. Samo baš nemojte pretjerati.

Proljetno osvježenje doma možete ostvariti na različite načine. Jedan od njih je unošenjem boja, dekorativnih detalja i različitih tekstura u boho chic stil. Cvjetni i šareni motivi, uzorci, kombiniranje brojnih stilova i boja, stari komadi namještaja nabavljeni na buvljacima unijet će dozu osvježenja u apsolutni svaki prostor. Ako vam sve ovo zvuči zanimljivo, ostanite s nama i doznajte kako sami možete urediti stan u ovom divnom stilu.

image

Stvorite kohezivnu paletu boja

Iako je filozofija boho stila da pravila nema, možda biste trebali razmisliti o svijetloj paleti boja kako ne biste ‘preplavili’ svoj životni prostor s previše različitih nijansi. Bijela ili siva podloga vaš će mali stan učiti vizualno većim. Da bi stvari vizualno bile malo zanimljivije, eventualno možete razmisliti o dodavanju bež ili smeđih nijansi kao što je to slučaj u ovom malom dnevnom boravku.

image

Dodajte mjesto za pohranu stvari

Ako uređujete svoj mali dom u boho chic stilu, budite kreativni i dajte si slobode pri odabiru ormara. Jednostavnim ormarom od drva naglasiti ćete ostale dekorativne predmete i unijeti toplinu, što u konačnici i želite postići, zar ne?

image

Odlučite se za minimalizam

Iako je boho chic stil uređenja poznat po miješanju nespojivih boja, uzoraka, vrsta tkanina, tekstura i oblika, kada govorimo o malom prostoru razmislite o minimalizamu. Birajte predmete jednostavnih, ali elegantnih linija koja će prostoru dati dozu svježine i živosti, ali ga neće zatrpati.

image

Ukrasite zidove dekorativnom tapiserijom

Najpovoljniji i najjednostavniji način da brzo postignete boho dojam u vašem domu jest tapiserijom, koju možete kupiti od domaćih kreativaca ili ju pokušajte izraditi sami.

image

Ukrasite dom dekorativnim jastučićima i tabureima

Orijentalni prekrivači, dekorativni jastučići, udobni taburei i svi ostali komadi namještaja sa zanimljivim uzorcima odlično su rješenja za uređenje doma u boho stilu. Bez obzira na to je li riječ o pastelnim ili tamnijim nijansama, marokanskom ili nekog drugog egzotičnom elementu, s prirodnim, zemljanim tonova i materijalima, jedno je sigurno – sve će u enterijeru izgledati sjajno.

Izvor: www.jutarnji.hr/domidizajn/inspiracije