March 22, 2019

Potkrovlje u koje ćete se odmah poželjeti useliti

Stan u potkrovlju u stambenoj zgradi zamišljen je kao otvoren prostor, a pri uređenju pratile su se zadane konstrukcije tavana pregrađenog nosivim gredama i instalacijama.

Zapušten tavan pun sitnica i stvari koje su se s vremenom nagomilale potpuno je očišćen i preuređen. Potkrovlje u stambenoj zgradi postalo je moderan dom. Stan površine 115 kvadratnih metara osmišljen je kao otvoreni prostor koji prati zadanu konstrukciju potkrovlja i već postavljenih instalacija na nižim spratovima građevine. Vlasnici su željeli što manje zidova i vrata pa tako prostor presijeca nekoliko nosivih stupova te dimnjaka između kojih je smještena otvorena dnevna zona: trpezarija, kuhinja i dnevni boravak.

Svojim uređenjem i funkcionalnom organizacijom te tipičnim elementima potkrovlja, kao što su izložene drvene grede, kosi krov i cigleni zid, ovaj interijer naprosto nas je oduševio. Iako je uglavnom uređen u bijeloj boji, uz elegantne detalje i jako puno dnevnog svjetla, prostor jednostavno odiše udobnošću i toplinom. Interijer se proteže na dvije etaže. Na donjoj je smještena kuhinja koja je malim šankom odvojena od trpezarije i dnevne sobe. Na gornjoj etaži, koja je uređena pomalo u rustikalnom stilu, nalazi se spavaća soba i kupatilo. Prekrasno gnijezdo!

Izvor: www.jutarnji.hr