October 23, 2019

Savršeno uređeno potkrovlje s galerijom

Danas vas vodimo u predivno uređeno, prostrano dvoetažno potkrovlje koje nakon (pre)uređenja izgleda apsolutno zanosno.

Visoki tavanski prostori koji nude mnogo različitih mogućnosti za uređenje i organizaciju u prostoru, a u jedan takav vas vodimo i danas. Stan smješten u  nekadašnjoj zgradi stare tvornice i ima savršen raspored, a prostire se na čak dvije etaže.

Na prvom spratu nalazi se malen, ali sladak dnevni boravak, otvoren, svijetao i prozračan, čiji visoki prozor ipak omogućuje zadržavanje određene intimnosti, dok je na drugom spratu smještena galerija sa spavaćom sobom.

Uređenje u potkrovlju je sasvim jednostavno, ali ne nedostaje ni lijepih elemenata poput sivog stubišta od sivog metala, koje pomalo podsjeća na industrijsko podrijetlo samog mjesta, te staklenih pregrada koje doprinose što boljoj i uspješnijoj izoliraciji spavaće sobe.

U stanu je prepoznatljiv klasični skandinavski stil – mnogo svjetlosti, bijela podloga, minimalizam u prostoru i korištenje prvenstveno prirodnih materijala. Posebno osvježenje prostoru doprinose tamniji, nešto zagasitiji detalji poput ukrasnih jastučića u dnevnom boravku, okvira za slike na zidovima te sobnih biljaka.

S obzirom na to da su potkrovlja općenito stambeni prostori koji omogućavaju ugradnju galerija, time su se poslužili i dizajneri ovog stana. Naime, na galeriji su smjestili spavaću sobu s krevetom i ormarom, a kako bi prostoriju ipak vizualno ‘odvojili’ od ostatka stana, poslužili su se staklenom pregradom. Iako na učinkovit način štiti privatnost stanara, opet omogučava pristup prirodnoj svjetlosti.

Izvor: www.jutarnji.hr