February 15, 2021

UZ OVIH SEDAM SAVJETA LAKO ĆETE OSVJEŽITI SVAKI PROSTOR

Preživjeli smo januar i polako se pripremamo za buđenje prirode pa i nas samih. Kako ćemo još neko vrijeme provesti više doma nego vani, malim trikovima u naš životni prostor možemo unijeti svježinu. Uz ovih sedam savjeta lako ćete osvježiti svaki prostor.

KRENITE U POSPREMANJE

Pospremanjem sve počinje. Najlakše ćete stvoriti prozračnost prostora ako izbacite višak nepotrebnih stvari. Ne morate odmah pomišljati na glomazni otpad, krenite od sitnica. Sigurno u svakoj prostoriji vašeg doma postoje sitnice koje su se nakupile i koje vam realno više ne trebaju. Čim oslobodite prostor i vi ćete se osjećati preporođeno.

uređenje-interijera_1

uređenje-interijera_2

PREOKRENITE NAMJEŠTAJ

Nekad su male stvari jednostavno dovoljne. Možda da pomaknete kauč u drugi dio stana, zamijenite mjesta svjetiljkama ili premjestite slike na zidu. Nove lokacije već postojećih detalja dat će vam novu perspektivu.

dnevna-soba_1

UNESITE SVIJETLE BOJE

Obojite jedan zid u neku drugu boju. Pritom pazite da se ta boja slaže s ostalim bojama u vašem domu, a po mogućnosti neka bude svijetla. Zavjese, jastučnice i prekrivači u drugoj boji unijet će taj fresh touch koji smo možda preko zime zapostavili.

bijela-zavjesa

TEPIH

Tepih je često jednostavna intervencija koja unosi veliku promjenu u svaki životni prostor. Maleni čupavi tepih ispod stolića za kavu ili veliko bijelo izdanje u vašoj spavaćoj sobi. Prije svega mislite na praktičnost i održavanje. Ako prevladavaju svijetli i nježni tonovi, tepih neobični geometrijskih oblika uljepšat će svaku prostoriju.

tepih_2

tepih_3

OGLEDALA

Ogledala su ove godine veliki hit u uređenju enterijera. Možda se to čini pomalo čudno jer što manje izlazimo sve ih više gotivimo. Ogledala su odličan izbor ako imate mali prostor kojeg želite proširiti i dodati mu dubinu. Ako ga smjestite negdje gdje preko puta prozora, priroda će instant ušetati u vaš dom.

ogledalo

ogledalo-2

CVIJEĆE I BILJKE

Svježe cvijeće odličan je recept za unos svježine u svaki životni prostor. Jednostavne i minimalističke vaze oživjet će predivnim buketom ruža ili tulipana. Ako ste pobornik trajnica, donesite kući još jednu. Ovaj mjesec iznimno su popularni grmovi eukaliptusa.

cvijeće_interijer_3

biljke-na-polici

MIRISNE SVIJEĆE I SVJEŽ ZRAK

Osim što je provjetravanje važno za očuvanje zdravlja, u vaš dom unijet će svježinu. Mirisne svijeće decentnih laganih cvjetnih mirisa lansirat će vas u proljeće koje svi tako željno očekujemo.

svijeće

Izvor: www.journal.hr/lifestyle/interijeri-i-arhitektura